مشاوره تخصصی بازاریابی و برندینگ

مشاور کسب و کار یا مشاور برندینگ شخصی است که با تحلیل ها و تکیه بر اسناد و آمارها انواع راه حل های بازاریابی را به شرکت ها و کسب و کارها ارائه می دهد. هدف یک مشاور کسب و کار، افزایش میزان سود و فروش محصولات است. برای اینکه یک مشاور برندینگ فعالیت خود را به درستی انجام دهد، نیاز دارد تا برند فعلی را به دقت بررسی و تحلیل کند، همچنین رقبا را آنالیز نماید.

در دنیای امروزی با استفاده از مشاور کسب و کار، شرکت های کوچک به راحتی می توانند شناخته شوند و فعالیت های خود را ارتقا دهند.

امروزه به همه چیز از انواع کالاها و خدمات گرفته تا آدم ها، کسب و کارها و حتی دولت-ملت‌ها بعضا به دید یک برند میتوان نگاه کرد یعنی با شنیدن نام آنها تصویری را از شخصیت، رفتار و اهداف آنها برایشان متصور می‌شویم. برند خوب برندی است که می تواند تصویر مورد اعتماد و پیشران برای فعالیت های تجاری و غیرتجاری خودش ایجاد کند.

 

 

همه تمایل دارند تصویری با ارزش از کسب و کارشان در اذهان مخاطبانشان بسازند. تصویری که محصولات را فقط به صورت یک کالا یا خدمت معمولی نگاه نکنند. چیزی که عاشقش باشند؛ خودشان را با آن تعریف کنند و برای آن ارزش بیشتری نسبت به رقبا قائل باشند. این امر تنها با همکاری نزدیک بین مشاور برندینگ و افراد یا صاحبان کسب و کار تحقق می‌یابد.

 

نقش مشاور برند چیست؟

۱- درک ماهیت و اهداف شرکت

اولین هدف در مشاوره برندینگ درک عمیق ماهیت و اهداف شرکت است. مشاور برندینگ، با شرکت در جلسات هیئت مدیره و گفتگو با اعضای اصلی شرکت و بخش های بازاریابی برند درک عمیقی از این موضوع به دست می آورد. چشم انداز، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، پیشنهادهای فروش منحصر به فرد، ارزش های برند، نقاط قوت برند، بازار هدف، مشتریان هدف، تاریخچه نام تجاری و… توسط مشاور برند کاملا درک و یادداشت برداری شده تا راهکار پیش رو را ارائه دهد.

۲- تجزیه و تحلیل گلوگاه ها

احتمالا هریک از شرکت ها هدف خاصی از استخدام مشاور برند دارند. در مشاوره برندینگ، نقش و وظیفه اصلی مشاور برند، تجزیه و تحلیل گلوگاه هایی است که با وجود آن ها، برند قادر به دستیابی به اهداف مطلوب خود نیست.

مشاور می فهمد که منطقه درد کجاست! آیا مشکلی در عملیات تجاری، نیروی فروش، انگیزه کارکنان، ابزارهای بازاریابی، استراتژی های نام تجاری، رقابت در بازار یا ماهیت و ویژگی های محصولات وجود دارد؟ مشاور برند موظف است این مشکلات را تجزیه و تحلیل کرده و راه حل های عملی برای حل آن ها ارائه دهد.

۳- دسترسی به ادراک مشتری

مشتریان بهترین سفیران نام تجاری شرکت هستند و برای مشاور برند مهم است که با انجام تحقیقات و مطالعات اولیه و ثانویه به ادراک مشتری دسترسی پیدا کند. یک مشاور برند باید به سوالات زیر پاسخ دهد:

  • چرا مشتری در مورد برند فکر می کند؟
  • آیا محصولات ارائه شده به آن ها مشکلاتشان را حل می کند؟
  • مشتری چه انتظاراتی از برند دارد؟
  • آیا مشتری ها شکایتی از برند دارند؟
  • چرا مشتری ترجیح می دهد محصولات این شرکت را بخرد؟

پاسخ به این سوالات و سوالات مهم دیگر، به برند کمک می کند تا از وفاداری طولانی مدت مشتری برخوردار شود.

۴- برنامه ریزی برای استراتژی های بازاریابی و تبلیغات

پس از درک ماهیت تجارت و ویژگی های محصولات، مشاور برندینگ باید به طور موثر استراتژی های بازاریابی و تبلیغاتی که به نام تجاری کمک می کند تا فروش محصولات را بیشتر کند، افزایش دهد.

۵- مطالعه بازار رقبا

در مشاوره برندینگ، لازم است که مشاور به منظور برنامه ریزی و استراتژیک برنامه های بازاریابی، ابزارهای تبلیغاتی و گام هایی برای بالا بردن ارزش برند و کمک به شرکت در دستیابی به یک مزیت رقابتی، رقابت مستقیم و غیر مستقیمی را که برند در بازار با آن روبه رو است، مطالعه کند.

۶- افزایش تجربه خدمات مشتری

مشاور برندینگ به برنامه ریزی، طراحی برنامه های خدمات مشتری و تجربه کلی در حین فروش و پس از فروش محصولات نیاز دارد. به این ترتیب به برند کمک کرده تا مشتریان موجود خود را به مشتریان وفادار تبدیل کرده و آن ها را حفظ نماید.

در مشاوره برندینگ این خدمات قابل ارائه می باشد:

  • نامگذاری بر اساس استراتژی های سازمان
  • استراتژی راهبردی برند
  • مشاوره طراحی لوگو و ایجاد هویت بصری برند
  • تدوین محتوا و روشهای ارتقا برند
  • تقویت برند و افزایش نفوذ برند در اذهان
  • انتخاب روش تبلیغات و استفاده از مزیت های رقابتی در تبلیغات
  • تحقیقات بازار و مشاوره بازاریابی مبتنی بر برند